• 400γρ Αυθεντικού Πρόβειου Γιαουρτιού “Η ΓΙΑΓΙΑ”
  • 250gr Αναρής Φρέσκα ΑΛΑΜΠΡΑ (Ανθότυρο)
  • 3/4 φλιτζανιού μπισκότο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόσταγμα
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 1/3 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • 6 σύκα, κατά το ήμισυ
  • 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένα φιστίκια, χοντροκομμένα
  • Συνδυάστε το μπισκότο και το λάδι σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να υγροποιηθεί. Πιέστε απαλά 2 κουταλιές της σούπας μπισκότο στο κάτω μέρος της φόρμας. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Συνδυάστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, και Αναρής Φρέσκας ΑΛΑΜΠΡΑ (Ανθότυρο) σε μίξερ μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Προσθέστε Πρόβειο Γιαούρτι Η ΓΙΑΓΙΑ και ροδόσταγμα και αφήστε το στο μίξερ μέχρι να δέσει το μίγμα.
  • Βάλτε τη ζελατίνη σε 1/3 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε για 1 λεπτό και ακολούθως ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά το μίγμα ζελατίνης στο μίγμα του Γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ και απλώστε το ασπράδι αυγού. Ρίχνουμε 1/3 φλιτζανιού Γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ πάνω από την κρούστα σε κάθε φόρμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τακτοποιήστε τα κομμένα σύκα σε μια σχάρα επικαλυμμένα με σπρέι μαγειρικής και αφήστε το στη σχάρα μέχρι να ροδίσει . Τοποθετήστε 1 τεμάχιο γλυκού και 2 κομμάτια σύκου στα πιάτα και τοποθετήστε κομμάτια φιστικιού στο πάνω μέρος.