Για το σουβλάκι

  • 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ ελαφρύ κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 16 ντοματίνια

Για το λεμόνι αναμείξτε

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (κατά προτίμηση λεμόνι θυμάρι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Προαιρετικά πίτα
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, και τα χωρίζουμε σε κομμάτια. Περάστε Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε οκτώ σουβλάκια. Για να το αλείψουμε, αναμιγνύουμε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, και τη μουστάρδα.

Προθερμάνουμε το μπάρμπεκιου και τακτοποιούμε τα σουβλάκια στη σχάρα. Αλείβουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν αναμειχθεί καλά τα συστατικά. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας τα σουβλάκια συχνά, μέχρι το Χαλλούμι να αρχίσει να ροδίζει και τα λαχανικά να μαλακώσουν. Σερβίρετε ζεστό με ζεστή πίτα.